kevyyrittäjän-freelancerin-rahoitusvaihtoehdot

Lainaa kevytyrittäjälle / Freelancerille

Freelancerina ja kevytyrittäjän toimiminen ei aina ole helppoa, varsinkaan kun taloudellisesti markkinoilla myllertää. Me ymmärämme miten tärkeää pienten yrittäjien on saada turvattua toimeentulonsa, jonka takia kokosimme kattavan artikkelin liittyen kevytyrittäjille suunnattuihin lainoihin.

Osakeyhtiöt ja elinkeinoharjoittajat ovat ainakin rahoitusmielessä etuoikeutettuja verrattuna verokortin kanssa työskenteleviin yrittäjiin ja suosittelemmekin monia freelancereitä siirtymään osakeyhtiö järjestelyyn mikäli se on järkevää.

Verkon kautta voi hakea kaikennäköisiä erilaisia rahoitusmuotoja, mutta monet niistä ei ole tarkoitettu pienemmille toimijoille. Tietysti yksi varma tapa hakea rahoitusta on hakea henkilökohtaista lainaa esimerkiksi kuluttajalainoja kilpailuttavasta Omalaina -palvelusta. Jos sinulla on henkilökohtaisesti merkitty maksuhäiriöitä et voi valitettavasti saada lainaa ilman osakeyhtiöjärjestelyä, jossa yksi prokuristeista omaa puhtaat luottotiedot.

Kuitenkin kevytyrittäjien onneksi verkossa toimii useita yrityksiä ja tahoja jotka ovat valmiina lainaamaan rahaa myös pelkän verokortin kanssa työskenteleville freelancereille.

lainaa kevytyrittäjälle
Rahoitusmahdollisuudet eri yritysmuodon perusteella

Vakuudeton yrityslaina on freelancereitten suosikki

Perinteiset pankit ovat hyvin tarkkoja kenen yritystoimintaa he rahoittavat. Näin ollen etenkään freelancerit eivät kuulu näihin suosituimpiin rahoituskohteisiin, kun jo voittoa tekevillä osakeyhtiöillä on vaikea saada lainaa pankista.

Vakuudettomat yrityslainat toimivat periaatteella, jossa lainanhakijalta ei vaadita reaalivakuuksia eli omaisuutta ei tarvitse asettaa pantiksi. Kuitenkin kuluttajalainojen tavoin ne vaativat henkilötakausta samalla tavalla kuin esimerkiksi Finnvera.

Finnverasta mainittakoon se, että kevytyrittäjät ja freelancerit sekä muut suoraan verokortilla työskentelevät eivät voi saada takausta.

Verkossa toimivat vakuudettomat rahoituspalvelut

Kaikkien näiden edellämainittujen yrityslainojen korko on 0 – 10% välillä. Lopullinen korko määräytyy lainahakemuksen perusteella luottosopimusta tehtäessä. Vastaavasti takaisinmaksuaikaan vaikuttaa lainan suuruus ja liiketoiminta. Laina on mahdollista saada tilille jopa saman päivän aikana, kun lainahakemus lähetetään ennen kello 14.

Jos edellämainitut palvelut eivät miellytä voi kulutusluotoista löytyä parempi vastine akuuttiin rahantarpeeseen.

Älä hae yrityslainaa jos et sitä oikeasti tarvitse. Varmista ensin tulojesi jatkuvuus, jotta voit maksaa mahdollisen yrityslainan takaisin.