Vauraus Suomi kokemuksia yrityslainan joukkorahoituksesta

Vauraus Suomi Oy on vakavarainen rahoitusyhtiö, joka on rahoittanut suomalaisia pk-yrityksiä jo yli 150 miljoonalla eurolla. Vauraus Suomi Oy:n lainat perustuvat suosittuun joukkorahoituksen ideaan. Avaamme tässä kirjoituksessa tarkemmin yrityksen toimintaa, tavoitteita ja rahoitusvaihtoehtoja.

Vauraus Suomen yrityslainojen idea on yksinkertainen, mutta tehokas

Netistä haettavien yrityslainojen sopimusosapuolina ovat tyypillisesti rahoitusyhtiö ja rahoitettava yritys.

Vauraus Suomi ei kuitenkaan toimi näin yksinkertaisella periaatteella, sillä kyseessä on joukkorahoituspalvelu, jossa yrityksille myönnettävät lainat ovat kerätty yksityisiltä sijoittajilta tai yrityksiltä jotka ovat rekisteröityneet palveluun.

Toiminnan osapuolia ovat siis Vauraus Suomi Oy, joka kerää rahat yksityisiltä tai yhtiöiltä sijoitukseen ja itse rahoitettava yritys. Vauraus Suomi toimii alustana sijoituksen keräämiselle, joka tilitetään lainan hakijalle lainasopimuksen yhteydessä. Vauraus Suomi Oy:n palkkiot muodostuvat lainojenjärjestelemisestä, jotka tyypillisesti ovat muutaman prosentin luokkaa.

Miten joukkorahoitettua lainaa haetaan?

Ensin sinä, yrityksesi tai jokin muu yrityksen vastuuhenkilö tunnistautuu palveluun normaaliin tapaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Tunnistautumisen jälkeen määritellään tarvittava rahoitus joka voi ollamitä tahansa 30 000- ja 10 000 000 euron väliltä. Samalla lomakkeella määritellään laina-aika sekä korkotaso johon halutaan tähdätä.

Korkotaso on siis pitkälti itse määriteltävissä kun käytetään joukkorahoituspalveluilta.

Korkotaso kannattaa kuitenkin asetella siten, että sijoittajat saadaan houkuteltua mukaan. On siis tärkeää löytää sopiva tasapaino oman yrityksen takaisinmaksukyvyn ja sijoittajien tähtäämän tuoton väliltä.

Lainanhaun viimeisimmässä vaiheessa sinun tulee määritellä lainan käyttötarkoitus. Luonnollisesti lainan käyttötarkoitus määrittelee riskitason: jos laina käytetään investointeihin tai siten, että se tuottaa lisä-arvoa, sisältää sijoitus vähemmän riskejä.

Miten prosessi etenee tämän jälkeen?

Kun lainahakemus on lähetetty aloittaa Vauraus Suomi Oy välittömästi tarvittavat toimenpiteet lainan saamiseksi antamalla yrityksellesi luottoluokituksen Suomen Asiakastieto Oy:n tai Bisnoden perusteella. Tässä kohtaa prosessia selviää jo voidaanko lainaa myöntää joukkorahoituksen avulla.

Alla olevasta videosta saat selvyyden, miten prosessi todellisuudessa etenee. Video on Vauraus Suomi Oy:n tuottama.

Jos luottopäätös on positiivinen, tulee sinun toimittaa tarkempi raportti lainan käyttötarkoituksesta.

Lainaprosessin viimeisimmässä vaiheessa Vauraus Suomi paneutuu vielä tarkemmin lähettämiisi materiaaleihin, jonka jälkeen hakemasi laina julkaistaan Vauraus Suomen joukkorahoitusalustalla. Tässä kohtaa sijoittajat pääsevät tutustumaan tarkemmin yritykseesi ja hakemaasi lainaan. He voivat siis jo tässä kohtaa päättää osallistuvansa sijoutuksellaan rahoittamaan yrityksesi toimintaa.

Yrityslainahakemus on voimassa maksimissaan kaksi kuukautta, jonka jälkeen sijoituksia tulisi olla kasassa jo vähintään 25 prosenttia lainasummasta, jotta laina voidaan myöntää. Tässä kohtaa sinulla on viikko aikaa pohtia otatko rahoitetun lainan käyttöön vai et.

Lainasopimus on viety loppuun kun päätät allekirjoittaa lainasopimuksen, joka tehdään sähköisesti. Lainan hakeminen on maksutonta eikä sido ottamaan vastaan tarjottua lainaa. Sopimus muuttuu sitovaksi vasta kun yrityksesi on allekirjoittanut lainasopimuksen.

Kuinka suurta lainaa voi hakea ja mitä se yritykseltä vaatii?

Joukkorahoituksella rahoitetaan tyypillisesti vain keskimääräistä suurempia lainoja. vaurauden kautta haettavat lainasummat vaihtelevat 30 000 euron ja 10 miljoonan euron välillä. Takaisinmaksuaikaa voidaan myöntää lainasummasta riippuen puolesta vuodesta seitsemään vuoteen.

Vuoden 2019 kesällä Vauraus Suomi Oy oli rahoittanut jo yli 1300 suomalaista yritystä yhteensä yli 150 miljoonalla eurolla. Kyseessä ei siis ole mikään pieni tekijä ja lainat ovat melko suuria.

Lainan hakemisessa yrityksen yhtiömuodolla ei ole merkitystä vaikka olisi aloitteleva yrittäjä. Lainansaantiin vaikuttavat merkittävästi yhtiön taloudelliset tunnusluvut tai aiemmat merkinnät maksujen laiminlyönneistä. Laina myönnetään helpommin jos sen käyttötarkoitus on myös yritykselle itselleen hyväksi esimerkiksi investoinnit tai kasvun rahoittaminen.

Läpi menneeseen lainapäätökseen vaikuttaa myös takaisinmaksuaika, onko se todellinen arvio yrityksen maksukyvystä käyttötarkoituksen ja tunnuslukujen perusteella.

Myönnettävät lainat ovat pääsääntöisesti vakuudettomia, tarvitaan vain henkilötakaus. Mutta kun siirrytään suurempiin lainasummiin on yritykseltä löydyttävä jo vakuuksia tai jotakin omaisuutta joka voidaan asettaa lainan takaisinmaksun vakuudeksi.

Mihin tilanteisiin joukkorahoitus on sopiva vaihtoehto?

Moni mieltää joukkorahoitetut lainat sellaiseksi lainaamisen muodoksi, jossa yritys ei ole saanut lainaa perinteisiltä pankeilta. Tämä väite ei kuitenkaan pidä paikkansa, sillä joukkorahoituksen suosioon liittyy myös edulliset kustannukset. Vauraus on usein yhdistetty kokonaispääomarahoitukseen yhdessä perinteisten pankkien tai Finnveran kanssa.

Yleensä Vaurauden yrityslainaa käytetään kokonaisrahoituksen täydentämiseen, jossa suurin osa lainapääomasta tulee jo muualta.

Käyttötarkoituksen haetulle lainalle voi itse tarkemmin määritellä, mutta pääsääntöisesti ne ovat esimerkiksi

  • Yrityksen käyttöpääoman kasvattaminen (investointi)
  • Yrityskaupan rahoittaminen (investointi)
  • Muu investointi tai pitkäntähtäimen rahoitus

Tarkastellaan lähemmin Vauraus Suomen yrityslainojen korkoa ja hinnastoa.

Mikä on Vauraus Suomen yrityslainojen korko ja kustannukset?

Yrityslainan korkoon vaikuttavat useat eri tekijät kuten luottoluokitus tai yrityksen taloudelliset tunnusluvut. Alapuolella oleva kuva tarkentaa palvelusta saatuja lainan korkotasoja.

Mikä on Vauraus Suomi Oy yrityslainojen korko ja hinta

Vuonna 2017 Kauppalehti vertaili Vauraus Suomen yrityslainojen hintatasoa josta selvisi, että keskimääräinen haettu lainasumma palvelusta oli 50 000 euroa ja takaisinmaksettavat summat vaihtelivat 52000 – 60000 euron välillä. Kaikki kärkisijat vertailussa olivat joukkorahoituspalveluilta, joten tätä rahoituksen muotoa voidaan pitää yhtenä edullisimmista lainaratkaisuista.

Verkosta löytyy paljon kokemuksia Vauraus Suomen yrityslainoista

Monet verkosta löytyvistä Vauraus Suomi Oy:hyn liittyvistä kokemuksista ovat itse sijoittajien kirjoittamia, mutta joukossa on muutamia lainaa hakeneiden yrittäjien kirjoituksia. Pääpiirteissään kommenteissa tulee samat mielipiteet ilmi – listataan ne alapuolelle.

Hyvää:
  • Joukkorahoituspalveluissa kustannukset ovat edullisemmat verratuna perinteisiin yrityslainoihin.
  • Sopii erinomaisesti kaikille yhtiömuodosta riippumatta.
  • Lainan hakeminen onnistuu kokonaisuudessaan verkossa aina sopimuksen allekirjoittamiseen asti.
Huonoa:
  • Lainan hakeminen saattaa kestää odotettua pidempään tai rahoitusta ei välttämättä saada kerättyä vaadittua 25 prosenttia kokonaisosuudesta.

Minkälainen yritys Vauraus Suomi oikein on?

Vauraus Suomi Oy on suomalainen rahoitusyhtiö, joka on toiminut kohta jo 10 vuotta rahoittaen yli 1200 yritystä yli 150 miljoonalla eurolla. Suomessa toimipaikkoja on kirjoitushetkellä 7 kappaletta eri puolilla Suomea.

Yritys itsessään on erittäin hyvämaineinen ja vakavarainen Suomeen rekisteröity yritys, joten yrityslainan hakeminen Vauraus Suomi Oy:ltä on luotettavaa ja riskitöntä. Rahoituksen pyytäminen on maksutonta eikä sido allekirjoittamaan lainasopimusta.

Lisäksi Vaurauden lainoissa korkotaso ja laina-aika on pitkälti itse määriteltävissä. Voit halutessasi tutustua paremmin yrityksen verkkosivuilla.

Tarkemmat yhteystiedot löydät Vauraus Suomen verkkosivuilta ja tunnuslukuja sekä vakavaraisuutta pääset helposti tarkastelemaan esimerkiksi Suomen Asiakastieto Oy:n sivuilta.